Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΑΡΜΕΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 5000m

4 Αυγούστου, 2022 @ 19:00 - 20:15

ΔΩΡΕΑΝ
Αφίσα Αρμένειου Δρόμου, αγωνίσματα στου Αρμένους Ρεθύμνου, Αγώνας δρόμου, ποδηλατοδρομεία, ακόντιο ρίψη, τσουβαλοδρομίες

ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022

O Όμιλος Φιλάθλων Αρμένων(Ο.Φ.Α), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων και η  Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Αρμένων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου – Τμήμα Αθλητισμού προκηρύσσει τις Αθλητικές – Πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022».  

Το πενταήμερο αυτό των εκδηλώσεων έχουν σαν στόχο την αναβίωση των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων του παρελθόντος, σε συνδυασμό με την παρακίνηση για άθληση,  ψυχαγωγία και διασκέδαση στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής των Αρμένων όλων των ηλικιών. 

Το πρόγραμμα των Αθλητικών-Πολιτιστικών δράσεων ξεκινάει την Τρίτη 2  Αυγούστου με ψυχαγωγική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Μάγο Magicris  και ολοκληρώνεται το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 με το «Κρητικό πανηγύρι» με το συγκρότημα του Βαγγέλη Κιμιωνή.

Πρόγραμμα Αγώνα

1. Ώρα Διεξαγωγής: 19:00

2.
Τόπος Διεξαγωγής: Αρμένοι Ρεθύμνου

3.
Χώρος Εκκίνησης και Τερματισμού: Γήπεδο Αρμένων

4.
Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι ο πολίτες (ενήλικες, παιδιά και ΑΜΕΑ) άνω τον 7 ετών(γεννηθέντες 2015 και πριν). 

5. Κόστος Συμμετοχής:
Δωρεάν  

6. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι εγγραφές θα γίνονται (α) ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΡ (https://sdyr.gr/event/armeneios-dromos-5000m/), θα γίνονται (β) σε όλα τα καταστήματα (Φούρνο, Πρατήρια Καυσίμων, Σούπερ Μάρκετ, Ταβέρνες) της περιοχής των Αρμένων συμπληρώνοντας και υπογράφοντας την δήλωση συμμετοχής την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ ή (γ) ηλεκτρονικά στο Εmail: ofarmenon@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Δήλωση Συμμετοχής.

Επίσης και την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνονται δεκτές δηλώσεις αλλά μια ώρα πριν την εκκίνηση στην γραμματεία του αγώνα.

7. Έπαθλα Συμμετεχόντων: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικός έπαινος. Επίσης θα απονεμηθούν κύπελλα, στους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες. Ακόμα θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχοντας.

8.Χρονομέτρηση:
Θα υπάρξει για όλους τους συμμετέχοντες. 

9. Νερά Αγώνα: Οι διοργανωτές στην εκκίνηση, στο μέσο της διαδρομής και στον τερματισμό θα παρέχουν σε όλους τους συμμετέχοντες δωρεάν εμφιαλωμένο νερό.

10. Διαδρομή: Την εν λόγο διαδρομή κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να την κάνει με τον δικό του τρόπο και ρυθμό (τρέχοντας, βαδίζοντας ή περπατώντας). Είναι σε ασφάλτινο-τσιμεντένιο (30% περίπου) αλλά και για μεγάλη απόσταση σε χωμάτινο οδόστρωμα (70% περίπου). Θεωρείται και κρίνεται μέτριας δυσκολίας ενώ σε κάποια σημεία περιέχει ανηφόρες μικρών αποστάσεων με αρκετή δυσκολία.  Για διευκόλυνση των δρομέων σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν βέλη σήμανσης – κατεύθυνσης και χιλιομέτρων.

 1. Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο Αρμένων με κατεύθυνση βόρεια προς το χωριό.
 2. Στην διασταύρωση για Κούμους στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση νότια και δυτικά προς τα χωριά φωτεινού, Αγ. Γεώργιο, Κούμους.
 3. Στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και αμέσως μετά το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων, στρίβουμε δεξιά στον Αγροτικό (χωμάτινο) δρόμο όπου με πορεία βόρεια θα κατευθυνθούμε προς τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Κάστελλος.
 4. Στην συνέχεια αφού περάσουμε το συνεργείο αυτοκινήτων «Ζαχαριώτης», φθάνουμε πίσω από το παλαιό στρατόπεδο Αρμένων και τωρινά Στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών και στην διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Ρέθυμνο – Αγ. Βασιλείου.
 5. Στην διασταύρωση αυτή περνάμε απέναντι με κατεύθυνση ανατολικά όπου ακολουθάμε τον ασφάλτινο δρόμο φθάνοντας μέχρι την οικία του Παπαδάκη Ηλία όπου στρίβουμε αριστερά και βόρεια για τον χωμάτινο δρόμο με κατεύθυνση προς την εκκλησία των Αγ.Αναργύρων.
 6. Στην πρώτη διασταύρωση που συναντάμε μετά από περίπου 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και με κατεύθυνση νότια φθάνουμε στην βρύση «Ρουκουνέλι».
 7. Από εκεί συνεχίζουμε ευθεία φθάνοντας στις οικίες Περβολιανάκη Βασίλειου, Γυπαράκη Ιωάννη και αμέσως μετά Σηφάκη Α. Ιωάννη, όπου στρίβουμε αριστερά και με κατεύθυνση ευθεία φθάνουμε στην οικία Φραγκιαδάκη Γεωργίου (καμάρα) όπου περνάμε από κάτω και ανεβαίνοντας την ανηφόρα φθάνουμε στην οικία Μαρκουλάκη Δ. Θεμιστοκλή όπου στρίβουμε δεξιά.
 8. Περνάμε από το σοκάκι αυτό και φθάνουμε στην οικία του Ζακινθυνού Γεωργίου(Αντωνίας) και στην συνέχεια μπαίνουμε στον χωμάτινο δρόμο όπου μας  οδηγεί στο γήπεδο Αρμένων όπου είναι και ο τερματισμός.       

               
Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 5χλμ. είναι 1 ώρα και 15’ λεπτά. 


11. Χάρτης Αρμένειου Δρόμου

Map of Armeneios Dromos, 5000m in Armenoi Rethymno. 4/08/2022


12. Παροχή ντουζ στους αθλητές: Μετά το πέρας του αγώνα οι συμμετέχοντες, εάν το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν ζεστό ντουζ στα αποδυτήρια του γηπέδου (τερματισμός).

13. Υγειονομική Κάλυψη: από Γιατρό και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ν. Ρεθύμνης

14. Ιατρικές Εξετάσεις: Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Επομένως, από τη Διοργάνωση δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανέναν, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

 

Εγγραφές:

  Παραχωρώ στους διοργανωτές άδεια κατοχής και νόμιμης χρήσης των προσωπικών μου στοιχείων:

  Παραχωρώ στους διοργανωτές άδεια κατοχής, επεξεργασίας και νόμιμης δημοσίευσης ψηφιακού υλικού που με εμφανίζει:

  * ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

  Εν όψει της συμμετοχής µου στα «ΑΡΜΕΝΕΙΑ 2022» που θα λάβουν χώρα στους Αρμένους Ρεθύμνου(2-6 Αυγούστου 2022) , δηλώνω υπεύθυνα, µε πλήρη γνώση των συνεπειών του Νόμου 1599/86, τα ακόλουθα:

  Βρίσκομαι σε άριστη φυσική κατάσταση και έχω υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να συμμετάσχω µε ασφάλεια στις παραπάνω δοκιμασίες.

  Για την συμμετοχή μου στο «Αρμένειο Δρόμο» συνολικής απόστασης 5.000m δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω επαρκή γνώση και εμπειρία στο τρέξιμο και τις απαιτήσεις που θέτει ο αγώνας.

  Για την συμμετοχή του ανήλικου παιδιού μου συναινώ να συμμετάσχει στον «Αρμένειο Δρόμο 5.000m και δηλώνω επίσης υπεύθυνα ότι αναλαμβάνω την ευθύνη της συμμετοχής του (ανά κατηγορία και ηλικία) που αφορούν στα θέματα υγείας.

  Κατά συνέπεια αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος µου καθώς και του ανήλικου παιδιού μου κατά τη διάρκεια όλων των παραπάνω αγωνισμάτων, απαλλασσόμενων πλήρως και ολοσχερώς των οργανωτών των αγωνισμάτων, καθώς και οιουδήποτε βοηθά σε αυτή τη διοργάνωση, κριτών, εθελοντών, προσωπικού ασφαλείας, χορηγών και λοιπών καθ’ όσο αδυνατούν με όση επιμέλεια και αν επιδείξουν, να µε παρακολουθήσουν και να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων.

  Επίσης, δεν πρόκειται να απαιτήσω κανενός είδους αποζημίωση σε περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής ή και κλοπής του εξοπλισμού µου.

  Έλαβα γνώση όλων των κανονισμών τέλεσης των αγωνισμάτων τους οποίους και αποδέχομαι χωρίς καμία επιφύλαξη.

  Ακόμα δίνω την έγκρισή μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση.

  Ως κηδεμόνας ανηλίκου δέχομαι όλα τα παραπάνω και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την συμμετοχή του παιδιού µου στα παραπάνω αγωνίσματα.

  Αποδέχομαι τα παραπάνω

  xorigoi armeneiou dromou, χορηγοί του Δρόμου των Αρμένων 5000μ

  Λεπτομέρειες

  Ημερομηνία:
  4 Αυγούστου, 2022
  Ώρα:
  19:00 - 20:15
  Κόστος:
  ΔΩΡΕΑΝ
  Κατηγορία Εκδήλωση:
  https://sdyr.gr/event/armeneios-dromos-5000m/

  Διοργανωτές

  Ο. Φ. Αρμένων
  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων
  Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Αρμένων
  Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
  Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης

  Χώρος Διεξαγωγής

  Αρμένοι, Ρεθύμνου
  Αρμένοι
  Ρέθυμνο, Ρέθυμνο 74 100 Ελλάδα
  + Χάρτης Google

  Έλα στην παρέα μας!

  © 2024 ΣΔΥΡ | Created with ❤️ by DIGIADS.GR