Σύλλογος

Δρομέων Υγείας ΡεθύμνουΟ Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (Σ.Δ.Υ.Ρ.) ιδρύθηκε στο Ρέθεμνος το 1987.

Τότε που στη πόλη μας το ελεύθερο τρέξιμο αν μη τι άλλο αποτελούσε μια εξωσχολική δραστηριότητα, που στόχο και σκοπό είχε, την εισαγωγή στη μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, που χρειαζόταν οι επιδόσεις του.

Η ιδέα της ίδρυσης του Σ.Δ.Υ.Ρ. εστιάζεται στις οπτικές παραστάσεις του Αργάδιου δρόμου, την δεκαετία του 1960, ενός και μοναδικού αγώνα, που από την παιδική ηλικία των ιδρυτών του, αποτελούσε ένα ιστορικό - πολιτισμικό - αθλητικό πρότυπο και σημείο αναφοράς. Ένα κίνητρο που προσφέρει παρέα και συντροφεύει τη ζωή.

Σκοπός του Σ.Δ.Υ.Ρ. ήταν και θα συνεχίσει να είναι, η διάδοση του τρεξίματος - βαδίσματος στις πλατιές ανθρώπινες μάζες, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, ή κάθε άλλης κοινωνικής ή οικονομικής θέσης.

Δεν αντικαθιστά την εργασία, την οικογένεια ή κάθε άλλη καθημερινή δραστηριότητα, αλλά προσθέτει επιμελώς τις αξίες του τρεξίματος, με γνώμονα το «γνώθι σ΄ αυτόν» και την «ευγενής άμιλλα».

Έτσι πορεύεται ο Σ.Δ.Υ.Ρ. από τα παλαιότερα λιγοστά μέλη του, μέχρι τα πολυάριθμα σημερινά. Από τα αυτοσχέδια προπονητικά του προγράμματα, μέχρι τα εμπλουτισμένα τωρινά. Από τις μικρές αθλητικές συμμετοχές σε αγώνες του παρελθόντος, στις μεγάλες αθλητικές παρουσίες των καιρών μας.

Μην ξεχνώντας ποτέ ότι το ανθρώπινο χρέος υπερτερεί του «θέλω».


0+
μέλη
0+
χιλιόμετρα

Διοικητικό Συμβούλιο

Εγγραφή Μέλους

Οι αγώνες μας

Τα προϊόντα μας

Επικοινωνήστε

μαζί μας

    Έλα στην παρέα μας!

    © 2024 ΣΔΥΡ | Created with ❤️ by DIGIADS.GR