ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

arkadia 2017

ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

nikiforeios2018

 

ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

GYROS POLIS

 

PSILORITIS RACE

images

kalosorisma

 

dromos ygeias 2017
Γεμάτο με δράσεις και πλούσια συναισθήματα ήταν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 του Νοέμβρη για τα μέλη του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Σ.Δ.Υ.Ρ.».


Και αυτό γιατί συνδιοργάνωσαν - με το «Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ρεθύμνου ΕΡΩΦΙΛΗ» , το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης , τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού – πατίνια «ΠΡΕΒΕΛΗ» και την « ομάδα πρεσβευτών και εθελοντών κατά του εκφοβισμού, φροντιστηρίων ΦΗΤΑΜ» - ένα διήμερο με έντονο κοινωνικό πρόσημο, στην προσπάθεια να περάσει το μήνυμα πως…. ¨ κάτω από τον ίδιο ουρανό, ΟΛΟΙ είμαστε ΙΣΟΙ ¨….

Το απόγευμα του Σαββάτου στο ¨ Σπίτι του Πολιτισμού ¨ έγινε εκδήλωση με θέμα:

« Κοινωνική αλληλεγγύη και άθληση, αντίδοτα στην κρίση και τον εκφοβισμό »,

με κύριο ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιατρό κοινωνικής ιατρικής και ιδρυτικό μέλος του Σ.Δ.Υ.Ρ. Κο Χρήστο Λιονή, που με την ιδιαίτερη προσέγγισή του, έδωσε ¨τροφή ¨ για θετικές σκέψεις και προσανατολισμό στο πολυπληθές ακροατήριο που σχεδόν γέμισε την αίθουσα.

Προλόγισαν και χαιρέτισαν οι συμμετέχοντες φορείς και έγινε βιωματική προσέγγιση του θέματος από τη γραμματέα του Σ.Δ.Υ.Ρ. Κα Ειρήνη Ραπτάκη, η οποία στη συνέχεια κάλεσε τον παππού του Βαγγέλη Γιακουμάκη - που ως γνωστόν έχασε τη ζωή του, πέφτοντας θύμα εκφοβισμού – και σε κλίμα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, παρέλαβε αναμνηστικό κάδρο από το Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο για τα αθλητικά του Δήμου Ρεθύμνου, Κο Δημ. Λαχνιδάκη και το προεδρείο του Σ.Δ.Υ.Ρ.

Το κάδρο περιείχε τη φανέλα, με τη φράση ¨Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Βαγγέλη Γιακουμάκη ¨ και τη φωτογραφία του, με την οποία μέλη του συλλόγου έτρεξαν σε αγώνα στα Ιωάννινα – τόπο που βρέθηκε το άψυχο σώμα του – καθώς και το μετάλλιο τερματισμού.

Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση - που έγινε υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης -, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά της ¨Ομάδας κατά του εκφοβισμού φροντιστηρίων Φήταμ¨, με μία εξαιρετική και πρωτοπόρα παρουσίαση των ενδείξεων, για το αν κάποιος έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, καθώς και των τρόπων αντιμετώπισης των θυμάτων και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων, με ένα αυτοσχέδιο -από τα παιδιά -χορευτικό δρώμενο, ανάλογου περιεχομένου.

Την Κυριακή διοργανώθηκε με επιτυχία ο «5ος δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης».

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγαλυτέρων συμπολιτών μας να προσέρχονται για να τρέξουν ή να περπατήσουν την παιδική διαδρομή και αυτή των ενηλίκων, έχοντας σαν στόχο, με το συμβολικό ποσό των 3 ευρώ από κάθε συμμετέχοντα, να ενισχύσουμε οικονομικά τη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ποσό, που προσέφεραν οι συμπολίτες μας από το υστέρημά τους και το οποίο αποδόθηκε σε εκπρόσωπου του κοινωνικού ιατρείου, ανέρχεται στα 730 ευρώ.
Για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας στις διήμερες δράσεις του Σ.Δ.Υ.Ρ. και την οικονομική συνεισφορά τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όπως επίσης θερμά ευχαριστούμε την τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Ρεθύμνου και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

               ο πρόεδρος Σ.Δ.Υ.Ρ.                                                           η Γεν, Γραμματέας
              Κώστας Ζησιμόπουλος                                                      Ειρήνη Ραπτάκη

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

arkadia 2017

find us on facebook

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron

dimos rethymnou   kapileio   arkadi anapsiktika

PeriferiaKritis   lioudakis
      hotsoft