ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

arkadia 2017

ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

nikiforeios2018

 

ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

GYROS POLIS

 

PSILORITIS RACE

images

kalosorisma

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Ηρ. Πολυτεχνείου
Ταχ. Κώδικας: 74 100
Τηλέφωνο: 2831340701
Fax: 28310 28223

Ρέθυμνο, 16 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων στο πρόγραμμα των φετινών Αρκαδίων
Για 77η χρονιά διοργανώνονται και φέτος τα ''ΑΡΚΑΔΙΑ ''που αποτελούν την πιο παλιά από πλευράς ιστορικότητας αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Με βαθιά κατάνυξη και ειλικρινή σεβασμό, εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα τιμούν και φέτος τη μνή-μη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.
Οι διοργανωτές, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έχουν προ-γραμματίσει την τέλεση πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, το τελευταίο Σαβ-βατοκύριακο πριν την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου. Επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.
Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 4 και της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 δεσπόζουν οι αγώνες με πατίνια σε δημόσιο δρόμο, ο αγώνας δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», οι αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων και βέβαια ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. Για πρώτη φορά φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.
Τη διοργάνωση, στο σύνολό της, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων του επετειακού αφιερώματος, έχοντας συνείδη-ση της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα. Επιθυμώντας να μεταδώσουν το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής έχουν προγραμματίσει τιμητικές αθλη-τικές δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όλων και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο έμπειρους, σε αθλητές πε-ρισσότερο και λιγότερο εξασκημένους. Σ' αυτό το κάλεσμα συμμετοχής δεν εξαιρούνται οι συνάνθρωποί μας, που διακρίνονται για τις ειδικές ικανότητες, που διαθέτουν.
Όλοι οι Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες είτε ως αθλητές και αθλήτριες είτε ως εθελοντές και εθελόντριες είτε ως απλοί φίλαθλοι, καλούνται να στηρίξουν αυτό το μεγά-λο και αξιόλογο εγχείρημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εγγραφές στα αγωνίσματα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά (έως τις 28 Οκτωβρίου) στις ιστοσελίδες:

● www. rethymno.gr
● www. crete.gov.gr.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

arkadia 2017

find us on facebook

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron

dimos rethymnou   kapileio   arkadi anapsiktika

PeriferiaKritis   lioudakis
      hotsoft