ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

arkadia 2017

ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

nikiforeios2018

 

ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

GYROS POLIS

 

PSILORITIS RACE

images

kalosorisma


maxikritisΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΙΜΗΣΕ την επέτειο της Μάχης της Κρήτης με τη μαζική  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του στο Δρόμο Θυσίας την Κυριακή 21 του Μάη.

Εβδομήντα επτά χρόνια από την μάχης της Κρήτης συμπληρώνονται φέτος.

       Μία πολεμική εποποιία, που η μνήμη της εξακολουθεί να σηματοδοτεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διαχρονική αντίληψη του Έλληνα για την ελευθερία.

   Και συνάμα αποδεικνύει την αποφασιστική συμμετοχή της Ελλάδας στην αέναη μάχη για την προάσπιση των ιδεωδών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε μορφή ανελευθερίας, χωρίς να υπολογίζει το κόστος που απαιτείται.

   Από ιστορική άποψη έχει αποδειχθεί ότι η ελληνική αντίσταση στην ενδοχώρα, αλλά κυρίως στην Κρήτη, ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού δεν επέτρεψαν στον ναζισμό και στους τότε εκφραστές του να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους.
 
    Καθυστέρησαν τον σχεδιασμό για κατάληψη της Ρωσίας και με την αντίσταση που προέβαλλαν, τον ανέτρεψαν και τελικά προκάλεσαν την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην νίκη των ελεύθερων ανθρώπων ενάντια στους επίδοξους δεσμώτες τους.

        Για μια ακόμη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ΤΙΜΗΣΕ την επαίτειο με μια σειρά εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων ξεχώρισε ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ, με αφετηρία το Μνημείο Πεσόντων ( παραλία Μισσιρίων) και τερματισμό το κτήριο της Σχολής Αστυνομίας, απόστασης 3500 μέτρων.

    Ο   Σ.Δ.Υ.Ρ. όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος με τη συμμετοχή μελών του στήριξε το δρομικό αυτό γεγονός στέλνοντας  το μήνυμα ότι:  " ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

     Τα αποτελέσματα του Δρόμου Θυσίας 2017 είναι :

koritsia

agoria1agoria2

 

 

maxikritis1  maxikritis3  maxikritis2

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

arkadia 2017

find us on facebook

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron

dimos rethymnou   kapileio   arkadi anapsiktika

PeriferiaKritis   lioudakis
      hotsoft