ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

arkadia 2017

ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

nikiforeios2018

 

ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

GYROS POLIS

 

PSILORITIS RACE

images

kalosorisma


sdyr122222
ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ  2016 του Σ.Δ.Υ.Ρ.
 
     Και το  2016 -συνεχίζοντας τη λίαν επιτυχημένη προηγούμενη χρονιά-δραστηριοποιηθήκαμε:
1)   στον αθλητικό τομέα,
2)   στην ενημέρωση για θέματα υγείας, άθλησης, διατροφής και
3)   στο κοινωνικό επίπεδο.

 Πολλοί συμπολίτες μας, για πρώτη φορά πλησίασαν το σύλλογό μας, έγιναν μέλη του και συμμετείχαν επιτυχώς στις εκδηλώσεις του Σ.Δ.Υ.Ρ.

   ##   Στον αθλητικό τομέα, τα μέλη μας
.
.....συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου και βουνού, στη Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές διακρίσεις.
 ... Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημοτικό κήπο, που συνοδεύτηκε από χαλαρή προπόνηση.
 ... Εγγραφές νέων μελών και ξεκαθάρισμα του μητρώου μελών του Σ.Δ.Υ.Ρ. ( καλαίσθητο T-shirt του συλλόγου, ταυτότητα  μέλους, λίστα καταστημάτων που παρέχουν έκπτωση στα μέλη μας, συνόδευαν την εγγραφή ή την ανανέωσή της).
..... Κάλεσμα σε Γενική  Συνέλευση -όπως είχαμε δεσμευτεί σαν Δ.Σ. - για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
..... Πρόσκληση σε συνάντηση με τα  νέα μέλη μας  για συζήτηση και ενημέρωσή τους σε  θέματα προπονητικά, διατροφής , επιλογής αθλητικών εξαρτήσεων κ.ά.
.... Συνδιοργάνωση αγώνων με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία  ( Μελιδόνειος,  Νικηφόρειος,  7ος Γύρος πόλης, beach running ).
.... Εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων για τα οφέλη της άθλησης .
... Αποστολή  στα μέλη μας ,αλλά και σε όλους που συμμετείχαν στα Αρκάδια  του πονήματος του αντιπροέδρου του συλλόγου Γ. Ταταράκη  με τίτλο  ' εγχειρίδιο του ερασιτέχνη δρομέα".
 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΡΚΑΔΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ …….

           Σε σπουδαία αθλητική διοργάνωση για το Νομό μας αναδείχτηκε ο Αρκάδιος Δρόμος 2016,  που φέτος γιόρτασε τα 76α γενέθλια του, 150 χρόνια από την επέτειο της θυσίας των συμπατριωτών μας στο Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.
     
            Για πρώτη φορά οι αγώνες διεξήχθησαν  δυο μέρες πριν την 8η Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, απόφαση που είχε σαν θετικό αποτέλεσμα οι συμμετοχές των αθλητών/τριών,  από την Ελλάδα αλλά  και το εξωτερικό, να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς έτρεξαν συνολικά 282 στη μεγάλη διαδρομή των 22.800 μ του Αρκάδιου δρόμου  και 320 στη μικρή διαδρομή  των   6.800 μ δίνοντας ο καθένας το δικό του αγώνα, κάνοντας τη δική του θυσία.
         
           Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τους δρομείς, που απόλαυσαν, εκτός  από το  ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και το ζεστό ενθαρρυντικό χειροκρότημα των θεατών.
          
            Πλούσιες  και νέες παροχές  είχαμε για πρώτη φορά (  μετά από προτάσεις του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου  ) - που έγιναν αποδεχτές από την οργανωτική  επιτροπή-, όπως για πρώτη φορά ηλεκτρονική εγγραφή, χρονομέτρηση και έκδοση αποτελεσμάτων , συχνοί  σταθμοί  ανεφοδιασμού, μουσικά και χορευτικά σχήματα  στα χωριά  από  τα οποία πέρασαν οι δρομείς, για πρώτη φορά τερματισμός στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, δυνατότητα για ζεστό ντους στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου, ενώ  αξιοσημείωτη ήταν και η εκδήλωση της τεχνικής ενημέρωσης που συνοδεύτηκε από μουσική εκδήλωση  και pasta party την προηγούμενη βραδιά.

    Ιδιαίτερα  υπερήφανος  αισθάνεται  ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου  τόσο για  τις επιδόσεις των αθλητών/τριών του,  όσο και για τον αυξημένο αριθμό συμμετοχής τους.  
        
## Στα θέματα της ενημέρωσης, εκτός της αρθρογραφίας στον τοπικό τύπο,

    .α) στο σπίτι του Πολιτισμού( κατάμεστη αίθουσα), ομιλία του ολιστικού διατροφολόγου Βασίλη Κουμεντάκη          με θέμα " Άσκηση και σωστή -ισορροπημένη διατροφή ".
 
   β) 3ήμερο σεμινάριο με τον εναλλακτικό γιατρό Κώστα Μουρούτη όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία ( περί τους 1500 συμπολίτες μας άκουσαν τις διαφορετικές απόψεις του για θέματα υγείας και διατροφής).
 
    ##  Στο κοινωνικό επίπεδο,  καλέσαμε τους συμπολίτες μας...

....σε ένα δεκαήμερο για εθελοντική αιμοδοσία, για την τράπεζα αίματος του Σ.Δ.Υ.Ρ.
....συνεχίζουμε τη συλλογή φαρμάκων για το φαρμακείο κοινωνικής αλληλεγγύης,.
.. .δημιουργήσαμε, ξεκινήσαμε...και συνεχίζουμε με το ανταλλακτήριο αθλητικών.
….4ος δρόμος υγείας και αλληλεγγύης με ανάλογη της περασμένης χρονιάς επιτυχία, που σημαίνει πως από την προσεχή διοργάνωση καλό είναι να σκεφτούμε να την πλαισιώσουμε και με άλλες δράσεις ή ότι αποφασίσει το επόμενο Δ.Σ.
…καλέσαμε τα μέλη μας για μια χαλαρή βραδιά σε εστιατόριο στον περιφερειακό, για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών….
…μετά την εξαιρετική επιτυχία των Αρκαδίων καλέσαμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές για κουβέντα πάνω σε αθλητικά θέματα σε ένα πολυχώρο  στον Πλατανιά….
…για πρώτη φορά, ο σύλλογος , έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα και στην Αθήνα και τίμησε με τιμητική πλακέτα τα μέλη του που τρέχουν με φανέλα του Σ.Δ.Υ.Ρ. επειδή αγαπούν το Ρέθυμνο και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας ( τα μέλη μας που κατοικούν στην Αθήνα οι οικογένειές τους και φίλοι του συλλόγου μας στην πρωτεύουσα γνωρίστηκαν μεταξύ τους, χάρηκαν, διασκέδασαν και χόρεψαν με πολύ κέφι,  σε μια άριστα οργανωμένη εκδήλωση με τις συμμετοχές να φθάνουν στους 90).
…μετά από δύο χρόνια που ο σύλλογος έκανε εναλλακτική κοπή πίτας στο Δημοτικό Κήπο της πόλης..για φέτος αποφάσισε ( μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και στηρίζοντας την πρόταση που πλειοψήφησε) να κάνει πρωτοχρονιάτικο γλέντι . καλώντας όλα τα μέλη μας σε ρεστοράν στο Ρέθυμνο, για φαγητό και χορό με ζωντανή μουσική από ορχήστρα….
      Η ανταπόκριση των μελών μας  αλλά και φίλων του συλλόγου ήταν πάνω από κάθε προσδοκία…110 άτομα που συμμετείχαμε διασκεδάσαμε, χορέψαμε, συμμετείχαμε στη λαχειοφόρο με 60 εξαιρετικά δώρα- όλα πρόθυμη προσφορά επαγγελματιών του τόπου μας-, γευτήκαμε την εξαιρετική και πάλι πίτα του μόνιμου χορηγού μας του μέλους του Δ.Σ. Γιώργου  Λιουδάκη και χειροκροτήσαμε το μεγάλο δώρο της κλήρωσης για το φλουρί- ένα πανέμορφο αθλητικό ρολόι POLAR- προσφορά του μέλους μας Θοδωρή Λιόντου.
            Εναλλακτικά ο σύλλογος τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες – για την εθελοντική τους δράση και προσφορά τόσο προς το σύλλογο όσο και προς κάθε δράση που γίνεται στην πόλη μας – τους εθελοντές Σαμαρείτες Ρεθύμνου του Ε.Ε.Σ. , το σύλλογο ενεργών πολιτώνΣυνπόλις και  στο όνομα του ανώνυμου εθελοντή τη Κα Μαργαρίτα Σαββάκη, που στηρίζει με χαμόγελο όλες τις εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο...

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

arkadia 2017

find us on facebook

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron

dimos rethymnou   kapileio   arkadi anapsiktika

PeriferiaKritis   lioudakis
      hotsoft