ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

kalosorisma

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

nikiforeiossΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 22 Απριλίου, ο «5ος ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στους Οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου ΡΕΘΥΜΝΗΣ. Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων  της Δημοτικής Ενότητας  Νικηφόρου Φωκά.

Ο Νικηφόρειος Αγώνας, περιελάμβανε αγώνα δρόμου και ποδηλατοβόλτα μήκους 22.400μ με αφετηρία το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το  Καλονύκτη,  παιδικό αγώνα 1.200μ. από τον Πρινέ έως το Ατσιπόπουλο,   αγώνα σκυταλοδρομίας  2 Χ 11.200 μ. με εκκίνηση το Ατσιπόπουλο και τερματισμό το Καλονύκτη,  αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδισμα 5.300μ από το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος και τερματισμό το Καλονύκτη, παιδικό αγώνα 2000μ. από την Παλαίλημνο και τερματισμό το Καλονύκτη, και φυσιολατρική διαδρομή βουνού .

Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών ( πάνω από 400 συμμετέχοντες στα αθλήματα), από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά  και το εξωτερικό καθώς και η άψογη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών με τους διοργανωτές, επιβεβαίωσαν την μεγάλη επιτυχία του 5ου ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και την καθιέρωση του ως αγώνα, εγκαθιδρυμένου πλέον στη συνείδηση των αθλητών ως μια σημαντική, ευρεία, αθλητική διοργάνωση η οποία υπηρετεί τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του, με επάρκεια  και αποτελεσματικότητα.  Η διαπίστωση αυτή, ισχυροποιήθηκε από τη συμμετοχή στον αγώνα, πολλών αθλητών που ήρθαν στο Ρέθυμνο από μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

Μετά το πέρας των αγωνισμάτων, απονεμήθηκαν μετάλλια και δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και κύπελλα στους νικητές.

Τη λήξη του Νικηφόρειου αγώνα σηματοδότησε η θερμή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής με την παράθεση ενός πλούσιου παραδοσιακού γεύματος σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους  στο χωριό  Καλονύχτι,  το οποίο  προσέφεραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλονυκτίου.

Σας επισυνάπτουμε κατάλογο με τα ονόματα νικητών ενώ ο επίσημος, αναλυτικός πίνακας  των αποτελεσμάτων έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:   https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=c17e21283dffc03810a4ef0d53f8756e&c=2&pp=8c92

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ  2018 22,400

ANDREI BALASALI    ΡΟΥΜΑΝΙΑ    1:28:50:33
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ    ΗΡΑΚΛΕΙΟ(ΟΦΗ)    1:28:50:46
ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΚΑΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ    1:32:13

Σημείωση:  Οι  αθλητές Andrei Balasali  και Μανώλης Σηφάκης έφτασαν πρώτοι,  φθάνοντας ταυτόχρονα  στον τερματισμό,  πιασμένοι χέρι - χέρι, ως υποστηρικτές της ευγενούς άμιλλας,  της αλληλεγγύης και του σεβασμού που προάγει ο Αθλητισμός. Για την ανάδειξη νικητή έγινε κλήρωση.

ΓΕΝΙΚΗ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018  22,400

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron