ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

images

kalosorisma

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΙ 77οι ΑΡΚΑΔΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Ρ.

Arkadeia 2017 logoΕκπέμποντας μηνύματα ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο, το Σαββατοκύριακο (4-5/11) τα «77α Αρκάδια», το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, στη μνήμη του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Περισσότεροι από 450 αθλητές, αθλήτριες, μαθητές σχολείων και ΑμεΑ τίμησαν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου, συμβάλλοντας στην μετάδοση του μηνύματος: «Αρκάδια σημαίνουν ιστορία, εθελοθυσία, ελευθερία, αθλητισμός, πολιτισμός, ψυχαγωγία».

Στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεχώρισε ο ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. με έναρξη από την κεντρική πύλη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και τερματισμό την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, την παλιά πλατεία Νομαρχίας. Νικητής ήταν ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης στους Άνδρες και η Τζούλια – Μαρία Τρίλινγκ στις Γυναίκες. Παράλληλα, η συμμετοχή και στον δρόμο των 6 χιλιομέτρων ήταν μεγάλη, με τον Παντελή Παραγιουδάκη να τερματίζει στην 1η θέση στους Άνδρες και την Νάντια Συντζανάκη στις Γυναίκες. Παράλληλα, παραδοσιακά διεξήχθη το Κρητικό Βόλι με νικητή τον Γιώργο Βασιλόπουλο να κατακτά για ακόμη μία φορά την κορυφή. Ακόμη, διεξήχθη το Κρητικό βόλι Βετεράνων και Δημοτικών Σχολείων, και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη διοργάνωση η οργανωτική επιτροπή ενέταξε το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ επι της Αρκάδιας διαδρομής.
Επίσης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο πρόγραμμα της διοργάνωσης είχαμε τη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΜΕΑ και Ανδρών με αμαξίδιο και το ΔΡΟΜΟ 1000 μ ΑΜΕΑ, Μαθητών και Μαθητριών, εντάσσοντας τους συνανθρώπους μας με τις ιδιαίτερες ικανότητες, στα δρώμενα των 77ων Αρκάδιων αγώνων.
Τα «77α Αρκάδια» διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου,την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, και τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race.
Για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή των αθλητών του Σ.Δ.Υ.Ρ. ήταν εντυπωσιακή, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από πλευράς επιδόσεων και κατάκτησης θέσεων στο βάθρο των νικητών..
Οι θέσεις των δρομέων του συλλόγου μας είναι:

arkadia1
arkadia2arkadia3arkadia4arkadia5arkadia6

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

78oi arkadioi

find us on facebook

RUNNING NEWS