ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

78oi arkadioi

ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

nikiforeios2018

 

ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ

GYROS POLIS

 

PSILORITIS RACE

images

kalosorisma

 

spartathlon2Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, να συμπεριλαμβάνει στις τάξεις του έναν Σπαρταθλητή, ο οποίος τερμάτισε στο 18ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2018 , καταθέτοντας ψυχή, νου και όλα τα αποθέματα σωματικής δύναμης, που πρέπει να έχει κάποιος που διανύει τα 246 χλμ. της απόστασης, βρισκόμενος σε διαρκή εγρήγορση και τρέχοντας για 35 ώρες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αξίζουν πράγματι πολλά συγχαρητήρια στον ΑΝΘΡΩΠΟ και ΑΘΛΗΤΗ του Σ.Δ.Υ.Ρ. ΣΠΥΡΟ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ - που μας τιμά με το να είναι μέλος στο σύλλογό μας- για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία του, να τερματίσει σε έναν από τους πλέον δύσκολους υπερμαραθώνιους παγκοσμίως.

Επιτυχία που κάνει περήφανο και το Ρέθυμνο γιατί από προχθές ένας αθλητής που ανήκει σε τοπικό σωματείο έχει καταφέρει για πρώτη φορά, αυτό το κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα.

spartathlon1

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός διεθνής υπερμαραθώνιος αγώνας 246 χλμ., που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

spartathlon3

   spartathlon4

 

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ 2018

runningcrete

ΕΟΣΛΜΑΥ

eoslmay

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

78oi arkadioi

find us on facebook

RUNNING NEWS

logoRun

Creta Natural Products     macron

dimos rethymnou   kapileio   arkadi anapsiktika

PeriferiaKritis   lioudakis
      hotsoft